Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Válka je naším moderním kultem – stačí se rozhlédnout kolem sebe, na každém rohu oslavujeme válečné snažení nějakým sousoším nebo památníkem, a každý voják je bez debat národním hrdinou. Je velmi těžké si představit, že by moderní válčení v měřítku, v jakém jsme tomu byli svědky během dvacátého století, vůbec existovalo, nebýt národních států. Totiž, co jiného než hloupá nacionalistická propaganda (mimo jiné ve formě příslibů větší materiální prosperity státních ekonomik) může přimět tisíce lidí jedné geografické oblasti vraždit tisíce lidí na druhé straně zeměkoule? Válka je zdrojem moci států ovládaných zájmy vojensko-industriálního komplexu. Krutou pravdou je, že bez naší lhostejnosti a pasivní podpory by tento systém nemohl existovat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 83
  • Celková karma 12,62
  • Průměrná čtenost 720x
Kdysi jsem chtěla být operní pěvkyní a nebo slavnou novinářkou, ale osud mě srovnal do latě. I ten nejobyčejnější život ovšem nabízí spoustu námětů pro psaní. Moje rodina, přátelé, muži, zvířata, umění, příroda i město – to všechno je mojí inspirací…

Motto: Skutečně nejvzácnější chvíle v životě se počítají na okamžiky, kdy je hluboce rozrušena vaše duše (Soichiro Honda)